Virgil Popescu: România nu va avea probleme cu aprovizionarea de gaze naturale

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat că România nu va avea probleme cu aprovizionarea de gaze naturale.

„România este al doilea mare producător de gaze din Europa, nu este cazul să discutăm despre scenarii apocaliptice. România își poate asigura gazele, deci nu se pune problema să nu avem resurse de gaze în depozite.

Vine primăvara, vom reintroduce obligativitatea depozitării gazelor și vom avea pentru iarna viitoare și depozitele la maximum încărcate cu gaze naturale. Avem producție de gaze. Diversificăm rutele de aprovizionare. Credeți-mă că nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale”, a dat asigurări Ministrul Energiei. 

El a precizat că Azerbaijanul este o sursă sigură şi o rută de aprovizionare cu gaze naturale.

"Azerbaijan sigur este o sursă şi o rută de aprovizionare cu gaze naturale. Ne uităm, aşa cum aţi văzut şi declaraţia domnului prim-ministru, şi la gazul natural lichefiat, la LNG. La vizita şi la şedinţa comună de guvern cu Guvernul Greciei, am vorbit şi am pus în discuţie interconectorul între Grecia şi Bulgaria pentru a operaţionaliza coridorul vertical, pentru a putea avea acces şi la gazul azer pe Coridorul Vertical şi la terminalele de LNG din Grecia şi la terminalele de LNG din Turcia pentru că diversificarea surselor de aprovizionare este o prioritate pentru România şi pentru Europa”, a precizat Virgil Popescu, potrivit Agerpres. 

Te-ar putea interesa și: