România începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova

Hidroelectrica şi Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova, au semnat, joi, 13 octombrie, un contract de furnizare a 100 MW energie electrică, iar furnizarea va începe în această noapte, a anunţat Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„În această noapte începe furnizarea de energie electrică, pentru Republica Moldova. Am fost, suntem şi vom fi alături de cetăţenii din Republica Moldova”, a scris Ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a spus că prin OUG 138/2022, care a fost adoptată ieri, a fost modificată OUG nr. 119/2022 “astfel că în situații excepționale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranței în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligația să încheie contracte bilaterale, în limita cantităților disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnați de către Guvernul Republicii Moldova, în acest sens, la prețul de referință prevăzut în anexa nr. 2. Energia electrică vândută în aceste condiții acoperă exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova". 

Te-ar putea interesa și: