Premieră pentru piața auto din România: S-au vândut mai multe mașini electrice și hybrid decât diesel

Ministerul Mediului a anunţat că de la începutul anului, în România, au fost vândute mai multe maşini noi electrice şi hybrid decât maşini diesel.

Mașinile full electrice au ajuns la o cotă de piață de 11% la final de iulie 2022, potrivit comunicatului ministerului. Autovehiculele cu motoare pe benzină reprezintă 65% din piață, iar cererea pentru ele a crescut cu 10% în primele șapte luni ale anului, față de același interval din 2021.

inmatriculari autovehicule electrice 2022

Sursa: Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

”Cifrele ne arată că ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul erei diesel. Este primul an pentru România în care se cumpără mai multe mașini verzi decât autoturisme diesel. Este o tendință atât la nivel european, cât și la nivel național unde, în ambele cazuri, constatăm o scădere a vânzărilor mașinilor diesel cu aproape 30%, în prima parte acestui an. Dacă ne uităm la autoturismele full electrice, vedem o evoluție și mai spectaculoasă, o creștere a cotei de piață cu 300% în primele șapte luni, față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Ministrul Mediului, Barna Tánczos, potrivit BizyDay.

Te-ar putea interesa și: