O echipa FMI va evalua economia României 

O delegație a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de șeful misiunii pentru România, Jan Kees Martijn, va vizita în mod virtual Bucureștiul, în perioada 10 - 28 mai, pentru analiza anuală a economiei românești, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV.

"Echipa FMI va discuta cu autoritățile române despre politicile și evoluțiile economice. Vor fi realizate întâlniri virtuale cu oficiali de la Ministerul Finanțelor, Banca Națională a României, alte agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanți din mediul de afaceri și ONG-uri", informează un comunicat al instituției financiare.

 La finalul vizitei virtuale, misiunea va prezenta concluziile evaluării. 

Jan Kees Martijn este cetățean olandez și în prezent este șef de misiune pentru România și Serbia, șef al diviziei sud-est a departamentului european și până de curând a fost șeful misiunii pentru Albania. Înainte de a se alătura FMI, Jan Kees Martijn a fost profesor de economie internațională la Universitatea din Amsterdam și deține un doctorat în economie.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă instituția financiară evaluează anual evoluția economiei românesti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

 

Te-ar putea interesa și: