Ministrul Finanţelor: Inflaţia îi afectează pe cei cu venituri mici şi medii, nu pe cei bogați

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a afirmat miercuri că inflaţia îi afectează pe cei cu venituri mici şi medii, nu şi pe bogaţi, iar în ceea ce priveşte pachetul social există "mai multe simulări", astfel încât persoanele cu venituri mici şi medii să poată fi protejate de această avalanşă a scumpirilor.

Întrebat de jurnalişti cu cât va creşte punctul de pensie, Câciu le-a sugerat să aibă răbdare "o săptămână sau două săptămâni".

"V-am confirmat un singur lucru: anvelopa acordată de cheltuieli pentru pensii creşte cu 15%. Modul în care acest pachet (social, n.r.) se construieşte ţine cont de legi, ţine cont de necesităţi, de nevoile oamenilor. Inflaţia îi afectează pe cei cu venituri mici şi medii. Pe bogaţi, nu. Cine e bogat şi se plânge înseamnă că are o problemă şi e ipocrit. (...) Sunt mai multe simulări. Sunt simulări astfel încât persoanele cu venituri mici şi medii să poată fi protejate de această avalanşă a scumpirilor. Mai este un aspect de care trebuie să ţinem cont cu toţii: trebuie să ai foarte mare grijă să nu creezi o spirală a inflaţiei. (...) Atunci când vii să sprijini, sprijini puterea de cumpărare, nu adaugi la momentul când este puseu inflaţionist. Când nu este puseu inflaţionist, într-adevăr poţi să discuţi în realitate de o creştere", a precizat ministrul Finanţelor, după şedinţa de Guvern.

Ministrul Finanţelor a subliniat de asemenea că "celula de bază a societăţii e familia".

"Ar trebui să ne axăm pe pachet de măsuri pe gospodărie, pe familie, pentru că acolo nevoile sunt diferite. Dacă te uiţi pe membrii familiei, la fel, diversifici nevoile şi, atunci, nu mai ai uniformitate din perspectiva abordării guvernamentale. Eu cred că în pachetul acela de măsuri vom găsi un echilibru pe familie. (...) Pachetul social va conţine pachetul pe familie, înţelegând prin aceasta, pe gospodărie. Vrem să facem raportarea la gospodărie şi venit pe gospodărie. Este mai corect aşa pentru că raportarea la individ produce disensiuni şi în cadrul unei familii", a spus Adrian Câciu, potrivit Agerpres. 

Te-ar putea interesa și: