Ministrul Finanţelor, despre zero taxe pe salariul minim: Nu cred că putem aplica în acest moment

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu a menţionat că, neimpozitarea salariului minim este o măsură greu de aplicat în acest moment.

"E o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, de acoperirea cheltuielilor, dacă venim cu această măsură o să avem o mare problemă bugetară. Mi-e greu să cred că odată ce deschidem cutia Pandorei, vom mai putea opri generalizarea unui asemenea proiect. Odată ce ai creat o categorie care nu plăteşte taxe, toate celelalte vor dori să fie în aceeaşi situaţie. Să vedem ce se va întâmpla, suntem cu ochii pe deficit, pe execuţia bugetară. În funcţia de Ministru de Finanţe sunt cel criticat în permanenţă, pentru că nu trebuie să fiu mână largă", a menţionat marţi Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă, conform AGERPRES. 

La sfârşitul lunii iulie, Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a arătat că neimpozitarea salariului minim ar putea fi o soluţie pentru păstrarea forţei de muncă în ţară, iar această măsură ar putea începe la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, care ar putea fi HoReCa.

"Există o discuţie privind raportarea salariului minim la coşul minim de consum. A fost şi în Parlament. Este o discuţie destul de complicată, complexă, pentru că preţurile se modifică constant şi evident şi valoarea coşului minim se modifică constant. Asta ar însemna o impredictibilitate în aplicarea acestei măsuri. Cred că salariul minim ar trebui să rămână ca şi acum stabilit prin acordul între patronat şi sindicate", a declarat Dan Vîlceanu. 

 

Te-ar putea interesa și: