Ministrul Economiei: România, un hub important din punct de vedere logistic şi economic pentru reconstrucţia Ucrainei

România, un hub important pentru Ucraina. 

România va deveni un hub important, atât logistic, cât şi economic pentru reconstrucţia Ucrainei, a anunţat Ministrul Economiei, Florin Spătaru.

"România va deveni un hub important, atât logistic, cât şi economic pentru reconstrucţia Ucrainei. Pe de altă parte, strategiile de dezvoltare ţin cont de oportunitate, dar ele vizează o dezvoltare pe termen mult mai lung, pentru că de aceea trebuie să analizăm cum facem această dezvoltare, unde punem banii, în aşa fel încât aceste investiţii să fie sustenabile pe 20, 30, 40, 50 de ani şi nu numai, luând în calcul un necesar, o cerinţă, într-un conflict care sperăm că se va termina cât mai curând.

De aceea, când am discutat de strategia pentru industria de apărare, am discutat de abordarea integrată, restructurarea, repoziţionarea acestei industrii şi, mai mult decât atât, poziţionarea României ca exportator de produse militare - şi nu doar un utilizator a acestor produse militare", a susţinut Spătaru, la conferinţa "România - Strategia dezvoltării", organizată de Ziarul Bursa, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și: