Florin Cîţu: Ne aşteptăm anul acesta la un deficit bugetar mai mic

În cadrul conferinţei de presă susţinută de Florin Cîţu la Primăria municipiului Cluj-Napoca, vineri, 16 aprilie, premierul a declarat faptul că, pentru anul acesta deficitul bugetar va fi mai mic.

“Avem câteva vești foarte bune în această perioadă în ceea ce privește economia. Deciziile pe care le-am luat și anul trecut și anul acesta, măsurile pe care le-am luat au dus la estimări de creștere economică, mult mai mari decât aveam inițial și veniturile de la buget sunt mai mari decât cele estimate. Ceea ce înseamnă că ne așteptăm anul acesta la un deficit bugetar mai mic de 7%. Este ținta pe care merg eu acum. Ceea ce vă spun că va fi foarte apreciat de investitori și va crește încrederea în acest guvern. Veți vedea că rezultatele vor apărea imediat în perioada următoarea”, a declarat Florin Cîţu.

De asemenea, în cadrul conferinţei, Florin Cîţu a mai spus că a avut o întâlnire şi cu organizatorii de evenimente. 

“Împreună cu primarul Emil Boc am avut o întâlnire și cu organizatorii de evenimente. Și vă spun că a fost o întâlnire foarte bună, din mai multe puncte de vedere. Avem susținerea lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înțeles, putem să vorbim și despre festivaluri, concerte, de a reveni la o viață normală doar cu campania de vaccinare de succes. Este condiția necesară pentru a putea redeschide economia. Din partea noastră vom face tot ceea ce putem pentru a redeschide economia. Soluțiile le vom discuta în perioada următoare, dar concluzia de astăzi a fost că vom participa cu toții la susținerea campaniei de vaccinare. Este singura soluție pe care o avem în acest moment”, a spus Cîţu.

Te-ar putea interesa și: