Cluj-Napoca are salarii peste media națională. Peste 12% dintre clujeni câștigă mai mult de 7.000 de lei

Un angajat din Cluj-Napoca câștigă, în medie, circa 4.000 de lei net pe lună, potrivit datelor extrase din Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs România.

Clujenii câștigă peste media de 3.721 de lei pe economie și se clasează pe locul al doilea în ceea ce privește câștigul salarial, după București, potrivit datelor Salario.

Cei mai mulți angajați din Cluj-Napoca (aproape 60%) au venituri cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei net pe lună, în vreme ce un sfert (26,6%) câștigă între 4.000 și 7.000 de lei net pe lună.

Un procent de 9,7% câștigă sub 2.000 de lei net pe lună.

Concomitent, 12,9% dintre clujeni primesc lunar peste 7.000 de lei.

Cele mai bine plătite domenii din Cluj-Napoca sunt IT Software, Project Management și Cercetare și Dezvoltare. Un angajat IT Software câștigă în media 5.500 lei net.

Joburile cu cele mai mici salarii din Cluj sunt cele de Pedagog, Agent de pază sau Responsabil curățenie. Un Pedagog câștigă în medie 1.800 de lei.

„Clujenii se numără printre cel mai bine plătiți angajați din țară, iar domeniul cu cele mai mari salarii oferite este IT-ul, unde salariații ajung să câștige chiar și peste cei din Capitală. Nu este însă o surpriză, pentru că, în ultimii ani, sunt multe zone unde Clujul a depășit Bucureștiul. Deși orașul transilvănean nu reușește să depășească per total Capitala la nivelul salariilor oferite, rămâne în continuare un punct de atracție pentru cei care-și doresc un loc de muncă, având în vedere dezvoltarea tot mai accelerată a acestuia”, spune Raluca Dumitra, Manager de Marketing la eJobs, liderul pieței de recrutare din România, potrivit Libertatea.

Te-ar putea interesa și: