Cîţu: România nu mai este o ţară cu salarii mici

Premierul României, Florin Cîţu a declarat faptul că, datele privind inflaţia prezentate luni de Banca Naţională a României (BNR) reprezintă o estimare. El a spus că, există şi cifre "interesante" privind veniturile, care arată că România merge în direcţia în care "nu mai este o ţară cu salarii mici".

"Este o estimare a Băncii Naţionale. Eu vă spun că am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de 1.000 de euro, ceea ce înseamnă că (...) ne mutăm spre direcţia pe care eu am vrut-o, într-un moment în care România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici... (...) România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici", a declarat Florin Cîţu, potrivit AGERPRES.

El a spus că a văzut în presă cifrele prezentate de BNR. Cîţu a precizat că, salariile sunt determinate de cerere şi de ofertă, nu de intervenţia Guvernului.

"O economie liberală este o economie care creează oportunităţi pentru toţi românii. Prin investiţii, creăm oportunităţi", a declarat Cîţu.

Te-ar putea interesa și: