BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema "150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Petraşcu"

Banca Naţională a României lansează luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema "150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Petraşcu".

Aversul monedei prezintă un fragment dintr-o pictură a lui Gheorghe Petraşcu, inscripţia "ROMANIA", valoarea nominală "10 LEI", anul de emisiune "2022" şi stema României.

Reversul monedei redă portretul pictorului Gheorghe Petraşcu şi inscripţia "150 DE ANI DE LA NASTERE" suprapuse pe o paletă de pictură, numele acestuia şi anii între care a trăit "1872-1949".

Conform unui comunicat al Băncii Centrale, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Petraşcu au putere circulatorie pe teritoriul României, scrie Agerpres.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Te-ar putea interesa și: