Anunțul Ministrului Finanțelor: Ce a spus despre pensii și salarii?

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a exclus posibilitatea înghețării pensiilor sau salariilor, în contextul reducerii cu 10% a cheltuielilor publice cu bunuri și servicii, în vederea asigurării fondurilor pentru programul "Sprijin pentru România". 

„Nu este momentul să facem o risipă financiară pe bunuri şi servicii în acest an complicat. Nu uitați că 10 milioane de persoane depind de bugetul de stat”, a declarat Ministrul Finanțelor.

Câciu, care spune că „trăim cea mai complicată situaţie din ultimii 70 de ani”, a precizat că nu vor fi afectate investiţiile, asistenţa socială, pensiile sau salariile, şi că reducerea cheltuielilor va fi însoţită de majorarea veniturilor la buget şi de creşterea absorbţiei fondurilor europene, potrivit Mediafax. 

El a mai spus că nu vor fi reduse doar achiziţiile de bunuri şi servicii, ci vor fi făcute economiii şi în alte sectoare, cum ar fi subvenţiile şi transferurile.

Coaliţia de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

Între măsurile anunţate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci şi un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

Te-ar putea interesa și: