ANRE: Amenzi pentru emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică. Lista companiilor sancționate

ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) a amendat furnizorii de energie electrică cu 380.000 de lei, pentru emiterea cu întârziere a facturilor.

"Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 - 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenite cu clienţii finali. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei", informează miercuri ANRE, potrivit Agerpres.

Lista companiilor sancționate:

  • Cea mai mare amendă a fost aplicată societăţii Electrica Furnizare - 120.000 de lei;
  • Hidroelectrica - 70.000 de lei;
  • CEZ Vânzare - 60.000 de lei;
  • E.ON Energie România - 50.000 de lei;
  • Enel Energie - 50.000 de lei;
  • Enel Energie Muntenia - 30.000 de lei.

"Vom continua să monitorizăm respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia acele încălcări care afectează consumatorii de energie electrică şi gaze naturale", a avertizat ANRE.

Te-ar putea interesa și: