Angajatul român, hotărât să își schimbe jobul în 2022. A aplicat la cel puțin șase joburi lunar, dublu față de 2021

Candidaţii au fost anul acesta mult mai activi în căutarea de noi oportunităţi profesionale faţă de anul trecut, aceştia aplicând, în medie, la 6 joburi pe lună, de două ori mai multe decât în 2021, arată datele unei platforme de recrutare online.

În plus, numărul total al candidaţilor a fost cu 62% mai mare în 2022 faţă de anul precedent.

"Dintre candidaţii care şi-au completat CV-ul pe platforma BestJobs în 2022, 54% au menţionat cel puţin o experienţă profesională anterioară. 35% dintre ei specifică cel puţin o limbă străină printre cunoştinţe şi 14% deţin permis de conducere. Aproape jumătate (47%) vor să fie contactaţi de recrutori cu oferte de angajare, chiar dacă nu îşi caută activ un loc de muncă, iar 5% menţionează că sunt dispuşi să se relocheze pentru noul job", arată analiza BestJobs, potrivit Agerpres.

În 2022, creşterea venitului din salarii a stat la baza eforturilor candidaţilor de a-şi găsi un job nou pentru cei mai mulţi candidaţi. 98% au declarat că îşi doresc să ştie salariul sau intervalul salarial pentru jobul la care aplică, iar cei mai mulţi dintre ei au aplicat cu precădere la joburi cu #SalariuLaVedere.

"Candidaţii români au fost mult mai activi în căutarea unui nou job anul acesta. Datele mai arată că sunt tot mai pregătiţi, iar pentru a se angaja în domeniul şi departamentul pe care şi-l doresc, majoritatea mizează în primul rând pe abilităţile specifice dobândite în joburile anterioare sau în urma unui stagiu de practică, voluntariat, internship, în cazul candidaţilor mai tineri", a declarat Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

Platforma de recrutare online Bestobs reuneşte specialişti din toate zonele ţării. 73% au domiciliul în jurul marilor oraşe, din municipiul Bucureşti, judeţele Timiş, Cluj, Braşov, Iaşi, Prahova şi Constanţa, în timp ce 27% aparţin de oraşe mai mici.

În ceea ce priveşte domeniul de activitate, peste 18% dintre candidaţi au experienţă în Vânzări, 11% în Management, aproximativ 10% în domeniul Administrativ şi 9% în Producţie / Logistică. Şi candidaţii cu experienţă în domenii precum Financiar-Contabilitate, Inginerie, Specialişti/Tehnicieni, Call Center, HoReCa, Transport, IT au fost activi şi în căutarea unei noi provocări profesionale.

Aproape 1 din 5 candidaţi înscrişi anul acesta pe BestJobs au vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani şi aplică pentru joburi entry-level. Domeniile preferate de aceşti candidaţi sunt Call-center, Vânzări, Administrativ/ Secretariat şi Marketing.

Alţi 22% din totalul candidaţilor au vârsta între 25 şi 34 de ani, 23% au între 35 şi 44 de ani şi 22% au între 45 şi 54 de ani. Nu în ultimul rând, cei mai mulţi dintre candidaţii activi (aproape 55%) au fost bărbaţi, iar restul de 45%, femei.

Te-ar putea interesa și: