Vechiul pod din Săvădisla, demolat. Circulaţia se va desfăşura pe o rută ocolitoare

Consiliul Județean Cluj demarează lucrările de demolare a vechiului pod situat pe raza localității Săvădisla, la km 11+269 al drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Lita – Liteni – Săcel – Băișoara – Iara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba.

Până la edificarea noului pod, începând de luni, 2 octombrie, circulaţia se va desfăşura pe ruta ocolitoare: (DJ 107M) Vlaha – (DJ 103V) Vălișoara – DJ 107L – Lita (DJ 107M) și retur.

„Construcția noului pod, determinată de degradările constatate la infrastructura și suprastructura acestuia, va completa lucrările de modernizare și reabilitare a întregului drum județean DJ 107M, lucrări ce urmează a fi finalizate în cursul acestui an. Fiind un drum foarte important, ne dorim ca atât noul pod, cât și întregul drum județean să fie modernizate la cele mai înalte standarde de calitate”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care se afla acesta. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirea unuia nou, pe vechiul amplasament.

Noul pod va avea o lățime de 10,70 metri, cu o parte carosabilă de 7,80 metri pe două sensuri de circulație și două trotuare cu lățimea utilă de un metru, lungimea totală a acestuia fiind de 13,50 metri.

Suprastructura este prevăzută din 16 grinzi prefabricate din beton armat precomprimat, placă de suprabetonare cu elemente de cale trotuare și parapeți pietonali, hidroizolație și protecție hidroizolație, precum și două straturi de asfalt.

Termenul de finalizare a noului pod este sfârșitul anului 2023.