Un spital clujean va beneficia de noi echipamente medicale

Consiliul Județean Cluj a dotat Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” cu noi echipamente medicale.

“Raţiunea care a stat la baza investiţiei este legată de importanţa şi numeroasele avantaje ale dotărilor de înaltă tehnologie. Acestea sprijină cadrele medicale în diagnosticarea rapidă şi corectă a pacienţilor, precum şi în efectuarea intervenţiilor necesare şi administrarea tratamentului adecvat”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În cadrul instituției sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean au fost livrate și date în folosință două ventilatoare portabile, două ventilatoare cu presiune pozitivă, cinci aparate de oxigenoterapie cu flux înalt cu modul de presiune pozitivă și 10 monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale.

De asemenea, la spital au mai ajuns un aparat de răcit/încălzit pacientul, patru dispozitive de compresie mecanică intermitentă, o stație centrală de monitorizare compatibilă cu monitoare de funcții vitale plus modul de analiză a debitului cardiac și două compresoare.

În valoare de 553.802 lei, dotările au fost finanțate integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj. Acestea funcționează în cadrul secțiilor I, II, III și Chirurgie Toracică-ATI ale unității spitalicești.