Un nou proiect din fonduri nerambursabile, câștigat de Primăria Florești. Pivariu: Dezvoltăm comunitatea locală și investim în infrastructura viitorului

Primăria Florești a câștigat un nou proiect din fonduri nerambursabile, în valoare de 1.269.939 lei.

“Dezvoltăm comunitatea locală și investim în infrastructura viitorului. Floreștiul va avea puncte electrice de încărcare, stații moderne pentru autobuze și automate de bilete.

Investițiile în dezvoltarea durabilă și modernizarea infrastructurii sunt componente esențiale ale administrației noastre locale pentru crearea unei comunități puternice pentru viitor, cu baze solide și etape clar consolidate”, a scris Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, pe pagina de Facebook.

Prin accesarea de fonduri din PNRR, Primăria Florești dorește, în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca, să pună umărul la dezvoltarea sistemului public de transport ecologic, prin achiziționarea de 18 autobuze electrice și 18 stații de încărcare. Astfel, din totalul de 18 stații ce vor fi achiziționate prin Proiect, o stație de încărcare autobuz va fi amplasată pe raza UAT Florești și două stații de încărcare pentru autoturisme.

Investiția suplimentară propusă de către administrația locală a comunei Florești va include în cadrul proiectului: Investiții pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde -ITS/Alte infrastructuri TIC sisteme de transport inteligente:

  • două stații de încărcare electrice pentru autoturisme;
  • două noi automate pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie (inclusiv e-ticketing);
  • opt stații moderne pentru transportul în comun;
  • dronă pentru supravegherea zonelor cu pericol de calamități naturale;
  • șase panouri electrice de informare CTP.