Un nou centru de îngrijiri pentru vârstnici la Cluj-Napoca. Investiţie de 7 milioane euro

Marţi, 11 iulie 2023, a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru realizarea centrului de îngrijire vârstnici de pe Calea Baciului, din Cluj-Napoca.

“Investiţie de 7 milioane de euro. Fonduri asigurate din bugetul local. Am semnat contractul alături de Directorul Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj și reprezentanții firmelor câștigătoare - asocierea SC Boemial Invest SRL, SC Marina Properties SRL, SC Arhimar Serv SRL”, a transmis Primarul Clujului, Emil Boc.

Căminul pentru vârstnici - cu un regim de înălțime S+P+2E - va avea o suprafață de 1410 mp și o capacitate de aproximativ 70 locuri (42 camere), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă unitățile de cazare, vor fi amenajate săli de mese, bibliotecă, bucătărie, spații de loisir, cabinete de fizioterapie și kinetoterapie. 

De asemenea, atât la subsolul clădirii, cât și în curte vor fi disponibile în total 20 locuri de parcare - din care 2 pentru persoanele cu dizabilități - și locuri de parcare pentru biciclete. Pentru încurajarea activităților sportive, se vor amenaja zone cu aparate de fitness, tenis de masă, șah, pistă de alergare, dar și zone de relaxare cu mobilier urban modern, umbrite de arborii și arbuștii incluși în proiect. Accesul pietonal va fi asigurat doar din Calea Baciului.

Durata de realizare a lucrărilor de proiectare și execuție este de 24 luni.