Autorizaţia de construire pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a fost semnată în luna aprilie 2023. Urmează licitaţia de execuţie a lucrărilor. Aceasta va fi realizată de Ministerul Sănătăţii.
“Mare parte din lucrări practic vor fi suportate de Minister. Noi ne-am luat un angajament atunci când am făcut parteneriatul să fie Spitalul în Floreşti ca o parte din cheltuieli să le suportăm noi. Acum mingea este în curtea Ministerului. Există banii. Trebuie să fie găsit un constructor bun. 99,9% din ce se întâmplă cu Spitalul Regional este acum la Minister. Ministerul este în faza de licitaţie, noi vom susţine cu tot ce putem. Este important că are finanţare”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu.
Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie, etc.).
Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă și copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate.
Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp.