Străzile Kogălniceanu, Universității și Iuliu Maniu vor fi pietonale

În cadrul şedinţei Comisiei de circulaţie a municipiului Cluj-Napoca s-a analizat propunerea de transformare a străzilor Universității și Mihail Kogălniceanu și a celor adiacente în zone pietonale. Primarul Emil Boc a declarat că străzile Kogălniceanu, Universității și Iuliu Maniu vor fi pietonale.

„Comisia de circulație a municipiului Cluj-Napoca, cu unanimitate, a adoptat decizia de pietonalizare a străzilor Kogălniceanu, Universității, Iuliu Maniu, după cum urmează:

- Accesul pe aceste străzi va fi permis doar riveranilor. Inclusiv autobuzele școlare vor putea intra pe străzile Kogălniceanu-Universității, doar pentru a aduce și a prelua elevii spre/de la școală.

- Iar în privința străzii Iuliu Maniu, aceasta va fi pietonalizată de la Piața Unirii și până la strada Baba Novac.

- De asemenea, s-a luat decizia ca strada Baba Novac să rămână deschisă traficului, pentru a face legătura între străzile Avram Iancu și Bulevardul Eroilor.

În egală măsură fac precizarea că în aceste arii pietonale vor putea intra riveranii, cei pentru aprovizionare, cei pentru situaţii de urgenţă, autobuzele şcolare. În aceea ce priveşte strada Avram Iancu, se va păstra exact cum este acum, va fi permis ca din Piaţa Cipariu să vii în continuare pe strada Avram Iancu pentru a putea să faci la dreapta pe strada Universităţii. Pe strada Hermann Oberth se va inversa sensul de circulaţie de ieşire dinspre strada Brătianu spre Bulevardul Eroilor pentru a asigura pietonalizarea zonelor respective”, a transmis Boc, pe pagina sa de Facebook.