Sprijin de 600 lei/lună pentru copiii clujeni cu dizabilități. Boc, la Napoca Live: Oferim ajutor pentru plata programelor de recuperare

Administrația locală din Cluj-Napoca va acorda începând din acest an un ajutor financiar familiilor cu copii cu diverse tipuri de dizabilități, a anunțat Primarul Emil Boc, la o emisiune de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureșan. VEZI AICI VIDEO. Ajutorul financiar acordat va fi de 600 lei/lună.

„Sunt 1.000 de familii în oraș care o duc foarte greu. 1.000 de copii cu diverse tipuri de dizabilități. Mai sunt multe altele care o duc greu. Aici în mod special vorbim, pentru că atunci când există un copil cu dizabilitate părintele ar face orice pentru ca viața copilului să fie mai bună, ar face orice să-l ducă la o terapie. Aceste programe de recuperare costă și atunci când ai un venit mic nu reușești. Dacă putem să intervenim, o facem. Începând din acest an vom acorda un ajutor de 600 de lei pe lună pentru aceste familii pentru a-și putea plăti terapiile de recuperare pentru diversele tipuri de dizabilități. Venim în sprijinul familiilor. Aceste familii au greutăți mari și atunci și viața lor trebuie să înceapă să fie un pic mai bună”, a declarat Emil Boc, la Napoca Live.

Alocarea din bugetul pe anul 2024 pentru acordarea sprijinului financiar este de 5 milioane de lei.

Statistica din Cluj-Napoca:

  • 582 copii cu grad grav de handicap
  • 70 copii cu grad accentuat
  • 196 copii cu handicap mediu
  • 90 copii cu handicap minor