Se lucrează la cinci poduri și la asfaltarea unui drum din județul Cluj

Lucrările desfășurate de Consiliul Județean Cluj în vederea finalizării, cu fonduri europene, a modernizării și reabilitării drumului județean 107M Luna de Sus – Băișoara – Iara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba, în lungime de 42 de kilometri, avansează în ritm rapid.

Astfel, în această fază, se execută lucrări care vizează cinci poduri și așternerea celui de al doilea strat de asfalt, cel de binder, între localitățile Iara și Surduc, mai exact între km 29+000 și 32+000.

În ceea ce privește reabilitarea celor cinci poduri, dintre care două poduri noi la care s-au asigurat variante ocolitoare, cel situat la poziția kilometrică 28+337, în localitatea Iara, va fi finalizat în cel mult o lună de zile. În cursul acestor zile, pe noul pod vor fi montate grinzile prefabricate de beton.

De asemenea, pe 22 de kilometri a fost deja așternut primul strat de asfalt, pe opt kilometri a fost așternut și cel de al doilea strat de asfalt, cel de uzură, iar între km 24+000 și km 42+000, acostamentele au fost finalizate.

Tot în această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți și șanțurile betonate pe raza localităților Buru și Surduc.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna august 2023.

„Finalizarea acestui proiect este de o importanță majoră atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a județului. Urmărim îndeaproape întregul proces de modernizare, astfel încât la finalul lucrărilor acesta să îndeplinească toate standardele de calitate și siguranță. Drumul județean 107M este unul strategic deoarece reprezintă legătura directă între DN1 (E60) și DN75 care asigură accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN1), respectiv spre județul Alba (DN75)”, a declarat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe.