Construcţia podului provizoriu din Someşu Rece, aproape de finalizare

Consiliul Județean Cluj continuă, în ritm alert, lucrările de construire a podului provizoriu din localitatea Someșu Rece, comuna Gilău, situat pe drumul județean 107P.

Lucrările de intervenție în regim de primă urgență vizează construirea unui pod provizoriu în amonte de podul situat la poziția kilometrică 4+310 pe care circulația se desfășoară cu restricții de viteză și tonaj.

Astfel, a fost deja realizată infrastructura podului provizoriu, rampele de acces, precum și montarea suprastructurii metalice. În continuare, se lucrează la calea pe pod și montarea parapetelor, urmând ca lucrările să se finalizeze cu amenajarea căii de rulare, realizarea racordurilor la accese și a trotuarului destinat pietonilor.

Podul provizoriu va avea o lungime de 40 de metri și este prevăzut cu o bandă de circulație, traficul urmând să se desfășoare, alternativ, pe ambele sensuri.

Până la finalizarea construirii podului provizoriu, circulația pe podul din localitatea Someșul Rece, de la kilometrul 4+310, se desfășoară, în continuare, cu anumite restricții, după cum urmează:

  • Accesul este interzis vehiculelor cu masa totală maxim autorizată mai mare de 3,5 tone sau care au o înălțime mai mare de 2,5 metri;
  • Viteza de circulație este limitată la 5 km/h;
  • Impunerea unui interval de cel puțin 40 metri între vehicule.