Se extinde reţeaua de alimentare cu apă într-un sat din judeţul Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe a semnat certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satul Fodora, comuna Așchileu.

„Peste doi km de conducte vor acoperi necesarul de apă potabilă pentru întreaga populație a acestei localități. În ceea ce ne privește, vom continua să sprijinim toate aceste proiecte întrucât e o chestiune de normalitate și de echitate ca un număr cât mai mare de clujeni să beneficieze de accesul la utilități”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În prezent, satul Fodora deține un sistem de alimentare cu apă care deservește, cu precădere, gospodăriile situate de-a lungul drumului județean 109.

Din dorința ca întreaga populație a acestei localități să fie racordată la apă, primăria comunei Așchileu a inițiat un proiect de extindere a rețelei și pe arterele laterale, respectiv pe străzile: 1, 2, Pe Părău, Peste Vale, Ulicioara și Ulița Mare.

Alimentarea rețelei se va realiza din rezervorul de acumulare existent în localitate și care deservește gospodăriile deja branșate.