Se asfaltează peste 20 de străzi din două localităţi clujene

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a nu mai puțin de 24 de străzi și alei din localitățile clujene Cătina și Valea Caldă.

Conform proiectului realizat de Primăria comunei Cătina, investiția prevede asfaltarea a aproximativ 8,2 km de drumuri de interes local, situate de-a dreapta și de-s stânga drumurilor județene DJ 161E și DJ 161F. În total, vor fi reabilitate 19 străzi aflate pe teritoriul localității de reședință a comunei, respectiv 5 străzi pe raza satului Valea Caldă. 

Proiectul prevede ca sistemul rutier, aflat în acest moment într-o stare avansată de degradare, să beneficieze de realizarea unei fundații solide din balast și piatră spartă, peste care va fi turnat stratul de asfalt. De asemenea, vor fi realizate acostamente și trotuare, acolo unde lățimea părții carosabile va permite.

“Toate străzile incluse în proiectul de reabilitare fac joncţiunea cu drumurile judeţene 161E şi 161F, recent reabilitate. Este important ca drumurile secundare conectate să fie modernizate, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii civilizate pentru toţi clujenii”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.