Proiectul Consiliului Județean Cluj ce vizează „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale” a fost selectat pentru finanțare. În valoare totală de 29.122.516 lei, acesta a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.
Scopul acestei inițiative este acela de a crește siguranța persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții medicale din subordinea forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendii.
„Este o veste extrem de bună pentru întreg colectivul medical și pentru pacienții acestor prestigioase spitale cu o adresabilitate mai mult decât regională. Prin intermediul proiectului vom reuși să contribuim și mai mult la protejarea vieții și a sănătății pacienților, sprijinind cele două unități spitalicești în demersurile ce vizează organizarea și funcționarea în condiții de maximă siguranță”, a transmis Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
La Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen. De asemenea, va fi creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.
Operațiunile prevăzute la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase constau în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și realizarea unuia nou în zona SAS-urilor (zonă tampon), precum și amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.