Peste 2.600 de elevi clujeni beneficiază de programul O masă caldă / Masă sănătoasă

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că 2611 elevi clujeni beneficiază de programul O masă caldă / Masă sănătoasă.

Boc a precizat că de luni, 18 martie, şi elevii Colegiului Tehnic de Transporturi „Transilvania” beneficiază de o masă caldă în fiecare zi.

“Continuăm astfel și în 2024 politica publică creată pentru a sprijini elevii din învățământul preuniversitar. După aprobarea proiectului de hotărâre în cadrul ședinței Consiliului local, programul prin care asigurăm o masă caldă în fiecare zi a fost extins pentru cei 474 elevi de la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” Cluj-Napoca, iar din 2023 programul cuprinde și 31 copii de la Grădinița cu Program Prelungit „Mămăruța” - Structura II.

Urmărim să contribuim la creșterea performanței și prezenței școlare. Nimeni nu trebuie să părăsească școala din cauza condiției sociale.

Suportul alimentar de la bugetul local pentru aceste două unități constă într-o masă caldă pe zi asigurată prin Cantina de Ajutor Social și Pensiune la școală/grădiniță, în limita unei valori zilnice de 18 lei/elev (TVA inclus).

Din 2024, școlile unde Primăria Cluj-Napoca asigura anterior o masă caldă pentru elevi au fost preluate în programul național „Masă sănătoasă”. Astfel, în acest moment în municipiu alți 2106 elevi beneficiază de mâncare zilnic, la școlile: Colegiul de Turism Napoca, Școala Gimnazială „Emil Isac”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială „Traian Dârjan”. Pentru aceste 4 școli, Primăria Cluj-Napoca susține programul „Masă sănătoasă” cu încă 3 lei/elev, pe lângă cei 15 lei/elev incluși în finanțarea asigurată de la Guvern”, a transmis Boc.