O nouă comună din judeţul Cluj va avea o pistă de biciclete

Consiliul Județean Cluj a aprobat participarea, în calitate de partener, în cadrul proiectului privind  „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în comuna Unguraș, Județul Cluj - realizarea de piste pentru biciclete la nivel local”. 

"Conştienţi fiind de rolul transportului verde în viaţa de zi cu zi şi de importanţa acestuia pentru sănătatea cetăţenilor, susţinem iniţiativele care au ca scop promovarea mijloacelor de deplasare verzi şi, implicit, scăderea poluării", a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Astfel, prin intermediul acestui proiect va fi realizată o pistă de biciclete care va fi organizată în dublu sens, în intravilanul comunei Unguraș.

În ceea ce privește traseul pistei de biciclete, acesta va începe din localitatea Nireș, la limita administrativă cu UAT Mica, și va continua până în localitatea Unguraș.

În vederea implementării investiției, forul administrativ județean va pune la dispoziție terenul necesar, care aparține domeniului public aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj.

Cu o valoare totală de 984.540 de lei, fără TVA, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.