Au fost demarate lucrările de refacere pe un drum judeţean din comuna Mica

Consiliul Județean Cluj a demarat efectiv lucrările de întreținere în regim de primă urgență ce vizează refacerea drumului județean 172F, de la km 12+950 la km 22+570, comuna Mica.

Astfel, în această fază, se execută operațiuni constând în frezarea îmbrăcăminții asfaltice, tratarea burdușirilor prin refacerea fundației din piatră spartă și balast, precum și tăieri de acostamente.

“Odată începute, ne dorim ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil, astfel încât să asigurăm condiţii optime de circulaţie şi în această zonă a judeţului”, a transmis Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Deteriorarea sistemului rutier pe acest sector de drum județean a fost determinată de devierea traficului greu ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Someș din municipiul Dej.

În funcție de starea în care se află diferite tronsoane, lucrările presupun frezarea zonelor deteriorate, realizarea stratului de blocaj din piatră brută, refacerea fundației din piatră brută și din balast, plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, refacerea șanțurilor și rigolelor, desfundarea de podețe, montarea de parapeți metalici, așternerea de covor asfaltic și realizarea de marcaje rutiere.