Noul pod din Someşu Rece, finalizat. VEZI de când va fi redat circulaţiei

Consiliul Județean Cluj a finalizat construirea noului pod din localitatea Someșu Rece situat pe drumul județean DJ 107P, la kilometrul 4+310.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou, pe vechiul amplasament.

“După ce la începutul lunii anunţam completa finalizare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 107P (DN1) – Gilău – Mărişel – (DN1R), azi putem anunţa şi finalizarea construirii noului pod din localitatea Someşu Rece, situat pe acelaşi drum judeţean. Un drum extrem de important din punct de vedere strategic şi turistic, care oferă acestei zone montane spectaculoase şansa unei dezvoltări economico-sociale reale”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Podul este prevăzut cu trei deschideri de 12 metri, 21 de metri, respectiv 12 metri, lungimea suprastructurii mâsurând 46,40 metri. Astfel, podul are o lungime de 51,80 metri și o lățime de 12,50 metri, din care 7,80 metri sunt alocați părții carosabile, 2x1,50 metri trotuarelor, 2x60 metri spațiilor de amplasare cu nivel de siguranță și 2x0,25 metri parapeților pietonali. Noul pod beneficiază de hidroizolație performantă, protecție a hidroizolației, două straturi de asfalt și marcaje rutiere.

Valoarea contractului este de 7.516.734 de lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean.

Din motive tehnice, noul pod va fi redat circulației rutiere începând de joi, 21 decembrie 2023.