Noi echipamente medicale la Spitalul de Copii din Cluj. Alin Tişe: Continuăm să investim în sănătate

Consiliul Județean Cluj a recepționat noi aparaturi și echipamente de ultimă generație care au fost deja livrate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe: “Continuăm să investim în sănătate. Scopul alocărilor de fonduri şi al iniţiativelor noastre constante în domeniul sanitar este acela de a contribui la creşterea calităţii actului medical şi a serviciilor oferite. Tehnologia modernă de care dispun noile dotări va sprijini specialiştii spitalului în procesul de examinare, diagnostricare şi tratare a micilor pacienţi”.

Valoarea noilor echipamente este de 1.102.092 de lei, la care se adaugă T.V.A.. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.

Unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj a primit un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, diverse echipamente pentru completarea sistemului de bronhoscopie flexibilă și rigidă, precum și a celui de laringoscopie din UPU, dar și două dispozitive HVNl - High Velocity Nasal lnsuflation.

De asemenea, în cadrul instituției spitalicești au fost livrate 10 scaune cu roți pentru transportul intraspitalicesc al pacienților, un analizor și 20 de infuzomate.