Lucrări de întreţinere pe un drum important din Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe sectorul Sic – Coasta – Vișea al drumului județean 109D.

Lucrările de întreținere vizează un sector în lungime de 8,5 kilometri, cuprins între km 15+000 și km 23+500. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului dintre km 15+000 și km 17+000.

Operațiunile vor consta în plombări cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor și curățarea șanțurilor și a rigolelor.

În această etapă, lucrările au intrat direct în faza de asfaltare a sectorului de carosabil în lungime de doi kilometri care prezintă degradări semnificative.

„Lucrările vor contribui la asigurarea unei circulații în condiții optime pe acest drum judeţean care facilitează accesul la mai multe obiective de mare interes turistic din zonă, precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul Știucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic, cunoscută şi ca Delta Clujului sau Delta Ardealului”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.