Boc, la Napoca Live: Avem şansa ca din PNRR să putem realiza încă un pasaj în zona Tăietura Turcului

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că există şansa ca din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) să se mai poată realiza un pasaj în zona Tăietura Turcului. Va fi realizat un sens giratoriu şi un pasaj peste Corneliu Coposu. Acestea se vor conecta la viitorul pasaj de la Tăietura Turcului.

“Este o noutate ce vă spun. Avem şansa ca pe PNRR în parteneriat cu Ministerul Transporturilor să facem un pasaj la intrarea de pe strada Coposu şi ieşirea spre Baciu. Acestea vor fi conectate la pasajul de la Tăietura Turcului. Avem resursa financiară din PNRR. Nu va mai exista blocajul din trafic care este acum. Termenul de finalizare ar fi mijlocul lui 2026”, a explicat Boc, în cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu, de la Napoca Live.

De asemenea, Boc a vorbit şi despre stadiul pasajului de la Tăietura Turcului.

“Pasajul de Tăietura Turcului este în faza de licitaţie la Ministerul Transporturilor. Sunt şanse să se încheie licitaţia anul acesta, urmând ca apoi să înceapă lucrările. Sunt şanse mari ca anul acesta să se desemneze un câştigător. Orizontul lui maximal este 2026 pentru întreg tronsonul, pasajul de la Tăietura Turcului fiind prima parte din proiect sunt şanse să fie gata mai repede de 2026”, a precizat Emil Boc.