Lucrări de întreţinere pe un drum din judeţul Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107L Turda. Acestea au drept principal scop asigurarea  unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările vizează un sector de drum în lungime de peste un kilometru, cuprins între pozițiile kilometrice 1+205 și 2+320, acesta urmând a fi și asfaltat.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Prin aceste lucrări de întreținere urmărim să asigurăm o circulație rutieră optimă, în condiții de siguranță, cu atât mai mult cu cât acest sector de drum se află în imediata proximitate a municipiului Turda, chiar la intrarea în municipiu”.

Urmează a fi executate, astfel, operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, înlăturarea pietrișului și a driblurii de pe carosabil, colmatarea rosturilor, completarea de acostamente, refacerea terasamentelor deteriorate, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, lucrări de întreținere a drumurilor laterale și așternerea de covor asfaltic.