Lucrări de extindere a reţelei de apă în 4 localităţi clujene

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a semnat contractul de lucrări privind extinderea reţelei de alimentare cu apă în localităţile Geaca, Legii, Sucutard şi Puini, din comuna clujeană Geaca.

În valoare de 2.862.328 lei, investiţia este finanţată integral de CJ Cluj din Fondul Întreținere Înlocuire Dezvoltare, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei de Apă „Someș” pentru investiții.

În prezent, în comuna Geaca există un sistem centralizat de alimentare cu apă administrat de Compania de Apă ”Someș”, însă acesta nu reușește să asigure necesarul de apă pentru toți locuitorii.

În acest context, prin intermediul noii investiții se urmărește extinderea rețelei de apă pe o lungime de 11,82 km, vizate fiind străzile: Principală, Fânațelor, Transilvaniei și Salcâmilor din localitatea Geaca, Suseni din satul Sucutard, Viilor din Puini și Răoașei din localitatea Legii.

De asemenea, vor fi amenajate și trei grupuri de pompare tip hidrofor, precum și 101 branșamente la imobile, până la limita de proprietate.