Licitație în desfășurare pentru modernizarea Pieței Karl Liebknecht din cartierul Iris

Licitația pentru proiectare şi execuţie a obiectivului de investiții „Amenajarea unor legături pietonale între Piața Karl Liebknecht - Parcul Iris și străzile adiacente, în Cluj-Napoca”, este în desfășurare, iar termenul de depunere al ofertelor este 18 aprilie.

“Zona cuprinsă spre modernizare are o suprafață de 23.160 mp și cuprinde Piața Karl Liebknecht, Parcul Liebknecht, strada Războieni, strada Puieților, strada Gheorghe Asachi, strada Spiru Haret, strada Postăvarul, strada Nicolae Românul, strada Iris și Parcul Iris”, a anunţat Viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Modernizarea presupune lărgirea trotuarelor, amenajarea de piste de biciclete (str. Puieților, str. Gheorghe Asachi, str. Postăvarul, str. Nicolae Românul) și 90 locuri de parcare, instalarea a 10 stații de încărcare autovehicule electrice și 40 stații de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice. De asemenea, se vor planta noi arbori pe lângă cei existenți, se va instala mobilier urban modern, iluminat public cu tehnologie LED, precum și o zonă de joacă și fitness.

Valoarea estimată totală a proiectului este de 23.498.284,20 lei fără TVA, fiind o parte din programul "Oraşul pentru pietoni" (Walkable city). Durata de realizare este de 19 luni.