Încep lucrările de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare din Cluj-Napoca

Marți, 29 noiembrie 2022, a avut loc semnarea contractului de lucrări privind reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca. 

În valoare totală de 124.044.854 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Cu o durată de execuție de maxim 15 luni, contractul prevede:

  • înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă cu conducte din fontă ductilă și polietilenă de înaltă densitate (PEID). Lucrările se vor derula pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km;
  • reabilitarea, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe 7 străzi.

În același timp, antreprenorul lucrărilor va:

  • reabilita și înlocui cca. 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Prin realizarea celor două investiții din fonduri europene, respectiv contractul de lucrări nr. 16 semnat astăzi și contractul de lucrări nr. 3, în valoare cumulată de peste 40.000.000 de euro, Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș urmăresc îmbunătățirea calității apei potabile și extinderea rețelelor către toți locuitorii municipiului Cluj-Napoca. Proiectul va rezolva și deficiențele în asigurarea acestui serviciu edilitar, prin reducerea considerabilă a numărul de avarii și întreruperi, dar și diminuarea pierderilor din rețea.