Încep lucrările de extindere a reţelei de apă într-o localitate clujeană

Marţi, 22 februarie, a avut loc semnarea contractului de lucrări privind extinderea rețelei de distribuție a apei potabile în satul Legii, comuna Geaca.

“Investiţia va contribui la îmbunătăţirea considerabillă a nivelului de trai al locuitorilor din Legii. În plus, fiind şi o zonă cu potenţial turistic ridicat, atât din perspectiva salbei de lacuri de pe Valea Fizeşului, cât şi a rezervaţiei naturale Valea Legiilor, accesul la apa curentă va accelera dezvoltarea economică a zonei”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Contractul de lucrări vizează prelungirea actualei rețele de distribuție înspre un grup de imobile ce nu a fost inclus în proiectul demarat inițial, noua conductă urmând a avea o lungime de 1,82 km.

Valoarea contractului de lucrări este de 358.711 lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.