Încep lucrările de extindere a canalizării din Gilău

Consiliul Județean Cluj, prin operatorul de specialitate Compania de Apă „Someș” S.A., a predat amplasamentul constructorului în vederea începerii lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare menajeră în localitatea Gilău.

“Finanţăm cu aproximativ 3 milioane de lei această investiţie foarte importantă pentru locuitorii comunei Gilău. Lucrările se vor derula pe partea dreaptă a drumului naţional DN 1, dar şi pe mai multe străzi adiacente”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Investiția vizează amplasarea a 2,16 km de conducte de canalizare și realizarea a cca. 120 de racorduri la imobile. Contractul de execuție a lucrărilor mai prevede edificarea unei stații de pompare a apei uzate (SEAU).

Lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), constituit alături de Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.