Încep lucrările de alimentare cu apă potabilă în zona de munte a judeţului Cluj. Tişe: Este un moment istoric

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a participat marţi, 12 decembrie 2023, împreună cu Directorul general al Companiei de Apă „Someș”, Călin Neamțu, și alături de primarii comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Căpușu Mare, Gilău, Sâncraiu, Mărișel și Măguri Răcătău la semnarea contractului de lucrări ce prevede alimentarea cu apă a zonei de munte a județului Cluj.

Această nouă investiție vine în completarea celor deja realizate sau aflate în curs de implementare în zona de munte a județului și care vizează dezvoltarea socio-economică și turistică a comunelor clujene din Apuseni.

Contractul de lucrări "Alimentare cu apă în comunele Călăţele, Mănăstireni, Râşca şi Beliş, din sursa oraşului Huedin", are o valoare de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de 24 de luni. Vor fi, astfel, realizați cca. 52 de km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

“Fără a exagera în vreun fel, este un moment istoric, prin amploarea schimbărilor în bine pe care acest ambiţios proiect le va genera în întreaga zonă. Este un proiect extrem de important, finanţat exclusiv din fonduri ale CJ, un proiect la care ţin foarte mult şi pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt. Alături de investiţiile recent încheiate de CJ în reabilitarea şi modernizarea drumurilor din zonă, acesta va aduce un plus de bunăstare şi confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munţilor Apuseni. Ca un următor pas înainte, analizăm, împreună cu Compania noastră de Apă, implementarea unei soluţii de canalizare inteligentă alternative, pentru procesarea apelor uzate”, a declarat Alin Tişe.

Sursa foto: CJ Cluj/Facebook