Fonduri de la Consiliul Judeţean pentru extinderea reţelei de gaze în comuna Gilău

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a inițiat un proiect de hotărâre care vizează alocarea sumei de 1.000.000 de lei din fondul de rezervă al forului administrativ județean.

Această finanțare urmează a fi acordată comunei Gilău, în vederea sprijinirii proiectului care prevede înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitatea Someșu Rece.

”Condițiile de încălzire în localitatea Someșu Rece, în special la nivelul unităților de învățământ, sunt necorespunzătoare din punct de vedere calitativ, la ora actuală. Prin intermediul acestei alocări dorim să contribuim la asigurarea unor condiții optime de studiu pentru elevii și preșcolarii din localitate, dar și acces la un sistem centralizat de distribuție a gazelor pentru toți locuitorii din zonă”, a declarat Tişe.

Valoarea totală a proiectului de extindere a rețelei de distribuție a gazelor în localitatea Someșu Rece este de 4.393.311, fără TVA. În vederea implementării acestei inițiative, comuna Gilău are încheiat un contract de realizare a lucrărilor cu o companie de profil, aceasta din urmă contribuind cu suma de 194.696 lei, fără TVA, la acoperirea costurilor pentru serviciile de asistență tehnică. Totodată, societatea în cauză va realiza recepția și punerea în funcțiune a obiectivelor din proiect.