Finanţare pentru infrastructura şcolară din 7 comune clujene

Consiliul Județean Cluj a alocat, în cadrul ședinței ordinare din data de 29 septembrie, 792.600 lei pentru acoperirea cheltuielilor urgente și necesare de reparații și reabilitare termică a șase unități de învățământ școlar și preșcolar din județ precum și pentru achiziția unui microbuz școlar.

Din suma alocată, 160.000 lei au fost atribuiți Primăriei comunei Panticeu pentru achiziția unei centrale termice noi pentru Şcoala Gimnazială “Iuliu Haţieganu” din Panticeu. Tot în vederea achiziției unei centrale termice noi, pentru Şcoala din Sânmărghita, au fost aprobați 130.000 lei Primăriei comunei Mica. În același timp, 110.000 de lei au fost acordați Primăriei comunei Sânmărtin pentru reabilitarea termică a Şcolii Gimnaziale Cutca.

70.000 de lei au fost alocați pentru reparații la Grădiniţa Sălătruc şi la Şcoala Căşeiu din comuna Cășeiu unde, urmare a fenomenelor meteorologice din această perioadă s-au produs daune la pereții exteriori ai clădirilor de învățământ. De asemenea, au fost alocați 55.000 de lei pentru reparația acoperișului Şcolii Gimnaziale din localitatea Suatu. Alţi 17.600 de lei au fost direcționați de Consiliul Județean pentru reparații curente la acoperișul Grădiniţei cu program normal din comuna Borşa, acoperiș care a fost avariat în urma fenomenelor meteorologice din luna august. 

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean Cluj a decis alocarea a 250.000 de lei în vederea achiziționării unui microbuz care să fie folosit de cei 85 de elevi care fac naveta la Şcoala din Tritenii de Jos.