Emil Boc: Voi propune extinderea zonei pietonale în totalitate în centrul Clujului pe Universităţii, Kogălniceanu, Iuliu Maniu. Ar fi păcat să poluăm cu maşini

Primarul Emil Boc a declarat că în şedinţa Comisiei de Circulaţie de săptămâna viitoare va propune extinderea zonei pietonale în totalitate în centrul oraşului. Acesta a spus că dacă centrul Clujului ar deveni în totalitate pietonal va exista şi o dezvoltare economică, deoarece magazine importante din mall vor reveni în oraş.

“În prima şedinţă a Comisiei de Circulaţie din acest an, de săptămâna viitoare, voi discuta o decizie pe care o susţin spre aprobare. Este vorba despre o decizie de extindere a zonei pietonale în centrul oraşului. Adică Universităţii, Kogălniceanu, Iuliu Maniu şi străzile adiacente. Acele zone trebuie să devină pietonale în totalitate, cu excepţia riveranilor. E o zonă atât de frumoasă, e un spaţiu central pietonal atât de plăcut, ar fi păcat să îl omorâm cu maşini, să existe poluare în centrul oraşului. Alţii fac asta de 50 de ani încoace. Nu inventăm noi nimic acum. Puteţi să vă uitaţi să vedeţi perspectiva de pe Iuliu Maniu pietonală cu catedrala ortodoxă la un capăt cu catedrala romano-catolică la celalalt capăt. La fel şi la intersecţia cu Kogălniceanu şi Universităţii. La clădirile în oglindă de la începutul străzii Iuliu Maniu. Eu sunt convins că asta va genera şi o dezvoltare economică. Aşa s-a întâmplat şi în occident. Prima dată lumea a fugit la mall, după mall lumea a fugit înapoi în centru când au existat condiţii să îşi dezvolte afacerile. Sunt convins că dacă vom realiza aceste zone pietonale magazine importante care sunt şi în mall vor reveni în centru. Prima dată se va lua decizia dacă va rămâne zonă pietonală, apoi se va face semnalizare şi tot ce mai trebuie. Să vedem ce se întâmplă apoi cu Brătianu. Eu cred că săptămâna viitoare această decizie va fi luată. Eu personal susţin această idee. Voi vedea ce părere au şi cei din Comisie, a declarat Boc”, în cadrul unei emisiuni de la Napoca Live.