Emil Boc, la Napoca Live: ”Am fost denigrat și atacat de pe uscat, de pe mare și din aer, doar că bunul simț al clujenilor n-a putut fi înșelat!”

 

Emil Boc, primarul reales al Clujului pentru al șaselea mandat, a declarat, joi, la emisiunea Talkshow Direct de la Napoca Live, că în ultima lună a trăit una dintre cele mai agresive campanii electorale la care a participat vreodată. ”S-au folosit cele mai avansate tehnologii de social media împotriva mea, cu experți și cu oameni aduși din afară, dezinformări de clasă repetate și accelerate. Adică, nu știu ce s-ar mai fi putut folosi împotriva mea astfel încât să facă orice să nu-mi continui munca la primărie”, a spus Emil Boc.

De asememea, primarul și-a pus serioase semne de întrebare cu privire la celebra anulare a licitației pentru sectorul II al centurii metropolitane, arătând că acest fapt a survenit în plină campanie electorală, întrebându-se dacă nu cumva și acest lucru (participarea la licitație, știind că nu există nicio șansă pentru a o câștiga, n.red) a fost premeditat, și în condițiile în care traficul reprezintă marea problemă a clujenilor în momentul de față

”Am fost ținta celei mai agresive campanii electorale la care am participat vreodată. Mai în glumă, mai în serios, dar cu argumente reale, spun că în această campanie electorală am fost atacat de pe uscat, de pe mare, din aer cu drone. Am fost atacat din interior de aici din oraș, din exterior din afara orașului. S-au folosit cele mai avansate tehnologii de social media împotriva mea, cu experți și cu oameni aduși din afară, dezinformări de clasă repetate și accelerate. Adică, nu știu ce s-ar mai fi putut folosi împotriva mea astfel încât să facă orice să nu-mi continui munca la primărie.

S-au folosit niște sme de bani incredibile, ați văzut doar ce s-a publicat deja oficial, numai 45.000 de euro doar în publicitate la Facebook ca să nu se vorbească decât despre unul dintre contracandidați. Și-au dat mâna pe sub masă partidele politice ca să fie împotriva mea. Vedeți, candidații celorlalte partide au fost lăsați în offside de aceste înțelegeri pe sub masă, în favoarea unui candidat independent, cu orice preț doar ca să obțină altceva la Cluj.

Asta ar trebui să ne pună pe gânduri, pentru că sunt multe interese și nu știu dacă au legătură directă cu interesul public, cu siguranță nu dacă ne uităm la sumele uriașe de bani investite împotriva mea și, de fapt, împotriva interesului public. Pentru că eu am lucrat cu toate cărțile pe masă, transparent, deschis. N-am folosit niciun fel de limbaj agresiv sau violent, am fost pentru a arăta mereu proiecte și propuneri care s-au făcut, greșeli care s-au făcut, lucruri care pot fi îmbunătățite. Mi-am asumat în plină campanie electorală, deși n-aveam absolut nicio vină, faptiul că la centura metropolitană, sectorul II, nu a putut merge mai departe și unde lucrurile trebuie descâlcite până la capăt. Și spun asta, pentru că prea bine s-au potrivit lucrurile pentru ca cineva să participe la o licitație știind din start că n-o câștigă, doar ca cineva să poată anunța anularea ei și să ofere o șansă celor care mă atacau de a avea motive suplimentare.

E de digerat greu, acum când mă uit retrospectiv, pentru ca m-a afectat greu politic acel moment, ca într-un moment de emoție să anunț public că trebuie să anulez o licitație de 1,2 miliarde de euro. Nu a fost un moment ușor, și aici, repet, eu n-am mințit pe nimeni. Am fost deschi și transparent, m-am dus cu pieptul gol, dar deschi și curat, în fața clujenilor să le spun: uitați, aceasta este realitatea. Puuteam să amân acea decizie până în 25 iunie, până când aveau ofertele valabilitatea. Nu am făcut-o pentru că și acele 20 de zile pot face diferența pentru a câștiga timp, pentru că dacă m-am bătut atât de mult ca acei bani europeni să fie aduși (...) atunci trebuie să fiu cinstit cu clujenii, că nu pot să mă uit în ochii lor și să nu le spun adevărul. Și atunci îți pui întrebarea, știind că n-ai nicio șansă la licitație, de ce ai venit cu o asemenea ofertă, doar ca să fie anulată și ca să fie un argument decisiv de emoție, pentru că, într-adevăr, traficul este cea mai mare problemă pe care noi o avem aici la Cluj, pentru a mai pune sare pe rană.

Repet, a fost utilizarea celor mai avansate tehnologii social media, care n-au mai fost utilizate la acest nivel în istorie, la proporții apocaliptice, combinate cu o dezinformare cronică și de masă. Și aceste lucruri s-au generat cu o viteză amețitoare, și au fost persoane care au spus că votează pentru alt candidat pentru că li s-a promis un apartement! Și atunci, o spun: viața bate filmul, asta e concluzia mea. Oricâte filme mincinoase s-au postat la adresa mea, oricâte afirmații mincinoase s-au putut spune, oricât de mulți bani s-au investit, bunul simț al clujenilor nu poate fi înșelat. Și acesta este mare lucru pe care noi îl avem la Cluj!”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca Live.

De asemenea, edilul a spus că este mulțumit că, împreună cu UDMR, PNL va avea în continuare majoritatea simplă în Consiliul local, adică 14 mandate, fapt care va permite derularea pe mai departe a proiectelor de dezvoltare a orașului.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a obţinut un nou mandat, cu 42,50% din voturi, conform rezultatelor finale comunicate, marţi, de Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca.

Emil Boc a fost urmat de independentul Sabin Sărmaş, cu 29,41%, Olah Emese (UDMR) - 9,35%, Viorel Băltăreţu (ADU) - 5,89%, Aurelia Cristea (PSD) - 4,56%, Călin Cozma (AUR) - 3,55%, Ramona Strugariu (REPER) - 2,81%, Sorin Vamoş (independent) - 0,61% şi Dan Iacob (PUSL) - 0,37%.

În urma votului, PNL va avea 10 mandate de consilieri municipali la Cluj-Napoca, urmat de ADU - 5, UDMR - 4, PSD şi AUR - câte 3 şi REPER - 2. 

URMĂRIȚI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ!