Emil Boc i-a îndemnat pe clujeni, la Napoca Live, să doneze sânge: ”Bine faci, bine primești! Putem salva vieți”

Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat o campanie de donare de sânge printre angajații instituției, iar Emil Boc i-a îndemnat pe clujeni, în direct la Napoca Live, să doneze la rândul lor, pentru că asemenea gesturi pot duce la salvarea unor vieți.

”Aș vrea să adresez o invitație clujenilor pentru a dona sânge. Am fost și eu dimineață, am văzut și accidentul acela tragic produs zilele trecute pe Feleac, e un tânăr care are nevoie de sânge. Aceste lucruri se întâmplă din nefericire în fiecare zi și nu se știe care dintre noi, în ce moment al vieții avem nevoie de o donare de sânge. Am inițiat la primărie o campanie în acest sens, avem 55 de colegi care donează astăzi, mâine și poimâine.

Vă rog, în măsura în care condițiile de sănătate vă permit să vă deplasați la Centrul de Transfuzii, unde e o echipă admirabilă și cu o implicare totală, și o felicit pe doamna director pentru acest lucru. Dar, repet, faceți un bine în fiecare zi, pentru că bine faci, bine primești, și prin asta nu numai că salvezi o viață, dar să știți că este benefică și pentru propria dumneavoastră sănătate această donare. În plus, Clujul a demonstrat întotdeauna că poate avea această conștiință civică și că ne putem implica fiecare așa cum putem. A dona sânge, înseamnă a ajuta un om la nevoie, înseamnă a salva o viață și a face un bine”, a spus primarul Clujului, la Napoca Live.

Beneficiile pentru sănătatea donatorilor, studiate și dovedite, sunt multiple: de la efecte precum reglarea tensiunii arteriale sau reducerea apariției atacurilor de cord până la îmbunătățirea sănătății mentale și impact pozitiv asupra stresului.

Mai mult, fiecare donator beneficiază de: analize medicale (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice),  compensații valorice - 7 bonuri valorice care pot fi folosite pentru a achiziționa produse / alimente, adeverință pentru a beneficia de o zi liberă de la serviciu, facilități la transportul în comun ș.a.

Condițiile de donare și beneficiile detaliate pentru donatori pot fi consultate pe site-ul www.crtscluj.ro .

PROGRAM Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj:

LUNI - VINERI - 7.30 - 13.30

Adresă: strada Nicolae Bălcescu nr 18 (lângă Piața Mihai Viteazul)

Nr telefon: 0264.592.882