Drumul județean Finișel – Plopi, integral asfaltat

 

În cadrul lucrărilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe drumul județean DJ 107J  (DJ 107M) – Finișel – Plopi, Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de așternere a covorului asfaltic.

Astfel, în urma asfaltării tronsonului în lungime de 7,8 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 3+600 și 11+400, acest drum județean este asfaltat integral, în condițiile în care sectorul de drum situat între kilometrul 0+000 și kilometrul 3+600 a fost asfaltat anterior.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Prin finalizarea asfaltării integrale a acestui drum județean am reușit să asigurăm o infrastructură rutieră modernă într-o zonă montană extrem de pitorească. Drumul județean 107J poate reprezenta o rută alternativă inedită și spectaculoasă din drumul județean DJ 107M spre Mănăstirea „Înălțarea Domnului” din Muntele Rece.”

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de aproape 11,5 kilometri, de la km 0+000 la km 11+400.

În funcție de tipurile de lucrări care au vizat cele două sectoare de drum, au fost executate operațiuni constând în plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea de podețe și refacerea timpanelor de podețe. Totodată, a avut loc completarea de acostamente, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, precum și realizarea de șanțuri prin săpături în roci stâncoase, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare fără adaos de material și reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast.

Pentru completa finalizare a lucrărilor urmează a mai fi executate îmbrăcăminți asfaltice pe sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 3+600 și marcaje rutiere pe toată lungimea drumului.