Un nou proiect implementat şi finalizat de către Consiliul Judeţean Cluj, cu ajutorul fondurilor europene, proiectul de modernizare a Drumul Apusenilor.
Fondurile europene nerambursabile au fost utilizate pentru diverse proiecte de dezvoltare în județul Cluj, inclusiv pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.
"Drumul Apusenilor, traseu judeţean de importanţă turistică regională şi chiar naţională, în lungime totală de peste 25 de km, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan-Floroiu și ajunge până la limita administrativă cu județul Bihor. Importanţa acestei investiții din fonduri europene este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone ale Munților Apuseni", transmit reprezentanţii CJ Cluj, pe pagina de Facebook.
În cadrul proiectului au fost modernizate peste 80 de podețe și 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crișul Repede a fost construit de la zero. Au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto și au fost amenajate peste 50 de intersecții cu drumurile laterale. De asemenea, au fost montați 10,6 km de parapete metalice, construiți 7,2 km de ziduri de sprijin și a fost realizat întreg sistemul de semnalizare și marcaj auto. Nu în ultimul rând, pe cca. 6 km au fost plantați puieți de tei și platan.
Cu o valoare de 132.000.000 de lei, lucrările de modernizare sunt parte a proiectului european “Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apusenilor” ce urmărește conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua de transport TEN-T.