Drumul Apusenilor, finalizat! Peste 25 de km modernizaţi din fonduri europene

Joi, 15 decembrie, au fost finalizate lucrările de reabilitare pentru Drumul Apusenilor.

“Este un drum care are peste 25 de km, 80 de podeţe. Este un proiect care a costat peste 130 de milioane de lei şi pe care l-am realizat în co-finanţare din fonduri europene. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în realizarea acestui drum. Le oferim clujenilor cele mai bune condiţii de circulaţie pe acest drum”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Lucrările au vizat întreaga structură a carosabilului, începând de la fundație și până la așternerea covorului asfaltic în două straturi, binder şi uzură. De asemenea, au mai fost modernizate peste 80 de podețe și 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crișul Repede a fost construit de la zero.

Au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto și amenajate peste 50 de intersecții cu drumurile laterale. De asemenea, în vederea creșterii siguranței rutiere au fost montați 10,6 km de parapeți metalici, construiți 7,2 km de ziduri de sprijin și realizat întreg sistemul de semnalizare și marcaj auto.

Drumul Apusenilor vizează conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua de transport TEN-T, prin modernizarea și reabilitarea a două sectoare de drum județean: DJ 764B (Valea Drăganului –Baraj), în lungime de peste 22 km și DJ 108K (lim. județ Bihor – Baraj), în lungime de 3 km.