Clujul va avea un nou drum judeţean

Consiliul Județean Cluj va integra în rețeaua de drumuri pe care o are în administrare un nou drum județean. Acesta va avea indicativul DJ 109Z și are o lungime de 4,765 kilometri.

Astfel, Consiliul Județean va încadra drumul comunal DC 32 din categoria funcțională a drumurilor de interes local în cea a drumurilor de interes județean, cu denumirea de DJ 109Z Coasta (DJ 109D) Tăușeni – DJ 161K. Decizia forului administrativ județean are la bază hotărârea consiliului local al comunei Bonțida prin care a fost aprobată trecerea drumului comunal DC 32 din domeniul public al comunei Bonțida în domeniul public al Județului Cluj.

În aceste condiții, drumul județean DJ 109Z va putea fi cuprins în programele Consiliului Județean de lucrări de modernizare şi reabilitare, respectiv de întreținere curentă și periodică a drumurilor judeţene.

“Prin preluarea în administrare a acestui nou drum judeţean vom contribui la asigurarea unei infrastructuri rutiere moderne, menită să îşi aducă aportul la impulsionarea investiţiilor şi a dezvoltării economice a întregii zone”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Noul drum județean DJ 109Z va asigura o legătură rapidă între drumurile județene DJ 109D și DJ 161K prin localitățile Coasta și Tăușeni.