Clujul va avea telegondolă. Arhitectul Cătălin Iclozan a explicat cum va funcţiona aceasta

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, arhitectul Cătălin Iclozan a explicat cum va funcţiona telegondola la Cluj. 

Arhitectul Cătălin Iclozan a venit la Cluj pentru a coordona echipa care proiectează cel mai mare cartier din Transilvania, ansamblul cu 10.000 de apartamente, Transilvania Smart City (TSC).

“Telegondola se face. Avem deja niște intenții de PUZ (plan urbanistic zonal n.r.) pentru ea, avem și un traseu. Suntem acum la acordul fin, încât să vedem cum facem ca această telegondolă să meargă pe mijlocul bulevardului, pe deasupra și să nu incomodeze blocurile care vor fi în vecinătate. Nu foarte aproape. Ar fi neplăcut să stau la etajul al treilea și să-mi treacă pe lângă balcon niște băieți care se duc la aeroport. Suntem atenți la ce înălțime va trece, astfel încât locuirea să nu fie afectată în niciun fel”, a precizat Cătălin Iclozan.

De asemenea, arhitectul a menţionat că, telegondola va fi benefică pentru clujeni. El a spus că, aceasta va lega Iulius Mall de Aeroport.

„Cred că publicul nu va avea ce să obiecteze, pentru că această telegondolă nu e neapărat pentru noi (pentru TSC n.r.). Este un mijloc de transport urban, iar pentru utilizatorul de aeroport va fi un mare plus. Acum eu nu știu la ce oră să plec la aeroport, să nu cumva să pierd avionul. O gondolă nu se mai lovește de niciun trafic. O să știu că pot să merg să beau o cafea sau să fac shopping la Iulius Mall și dacă plec cu fix șapte minute și jumătate înainte și știu care este orarul acestei telegondolei, ajung la aeroport la ora X. Tot traficul de pe bulevard este anulat. Investițiile care se fac în acest cartier vor aduce beneficii pentru toți clujenii. Orice clujean va putea merge la Iulius Mall să ia de acolo telegondola. Prima stație va fi în Parcul Est. Nu cred că viitorul ne va permite să mai mergem cu maşinile personale”, a afirmat arhitectul Cătălin Iclozan.

Transilvania Smart City este cel mai mare proiect imobiliar din sud-estul Europei, cu o abordare inovatoare în ce privește dezvoltarea confortului și a vieții inteligente. Cu peste 10.000 de unități de locuit, însemnând aproximativ 40 de blocuri de locuințe și peste 30 000 de locuitori estimați, acest concept nou de lifestyle este deținut și dezvoltat de SDC Properties.

Mall-ul de la TSC este prevăzut pe o suprafață de 100.000 mp, iar livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex vor fi efectuate cu ajutorul dronelor. Întregul proiect este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori. Cartierul va avea stații pentru încărcat mașini electrice și stație pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu.